Przeniosłam się ze swoim blogiem pod adres: BOOKMEACOOKIE.BLOGSPOT.COM - sa tam wszystkie przepisy z tego bloga i mnóstwo nowych. Tam tez odpowiadam na bieżąco na wasze pytania i wątpliwości.
Blog > Komentarze do wpisu

Ciasto ze śliwkami i kruszonką

Ciasto ze śliwkami i kruszonką

____

|      |

|      |

__|      |__

\          /

\     /

 \/ 

Aby zobaczyć przepis, kliknij TUTAJ.

 

WAŻNA UWAGA:

Przeniosłam bloga na adres bookmacookie.blogspot.com (kliknij na adres, aby przejść do bloga)

Znajdziecie tam wszystkie przepisy, które były na tym blogu i ogromną ilość nowych, niepublikowanych tutaj. W nowej szacie graficznej i z prostszą nawigacją, która pozwoli Wam łatwiej znaleźć przepis, którego szukacie. 

Na Book Me a Cookie chętnie odpowiem także na wszystkie Wasze pytania i wątpliwości. W komentarzach pod wpisami na nowym blogu możecie dzielić się swoimi opiniami, wymieniać uwagi z innymi miłośnikami kuchni oraz przyłączyć się do dyskusji na różne tematy.


Zapraszam!

Asia - kuchareczka

BookMeACookie.blogspot.com

poniedziałek, 01 września 2008, usmiecham-sie

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: Kokoszeczka, static-81-219-148-7.devs.futuro.pl
2008/09/02 00:22:27
ciesze się, że śliweczki się do czegoś przydały ;-)
u mnie też dziś ciasto ze śliwkami (tak jak od 2 tygodni prawie co dziennie)
Coś trzeba robić z nadmiarem owoców, a skoro można je tak smacznie spożytkować.. to czemu nie ;)

Miłego wyjazdu kochana i trzymaj za nas kciuki w środę! Przyda się Twoje wsparcie!
-
2008/09/02 06:33:38
ciasto cudne a ta kruszonka jeszcze cudniejsza :)
-
2008/09/02 06:52:53
bedę trzymać koko, na odleglosc! dzięki, a wam powodzenia :)
-
2008/09/03 11:07:32
Jakie piekne! A zdjecie z serduszkiem - boskie! :))) Kruszonka tak piękna, ze aż oczka same sycą sie jej widokiem :)
-
2008/09/04 15:40:41
Cudowne
-
Gość: nie_basia_tylko_ketoprom, afk218.internetdsl.tpnet.pl
2008/09/05 06:40:27
Same słodkości a ja czekam na zupę pomidorową.
-
2008/09/07 07:43:12
Ciasto musi być przepyszne, uwielbiam ciasta z owocami!
-
2008/09/07 17:41:44
a ja ostatnio robniłam,ale kruche ze śliwkami wyszło Bosskie:)! wogóle w tym roku strasznie za śliwkami przepadam i jem je codziennie;)!
-
2008/09/10 08:40:05
To ciasto jest pyszne z każdymi owocami, ale ze śliwkami jest najwspanialsze. Ja dałam zbyt dużo śliwek i niestety: zakalec. Tyle razy go piekłam i zawsze było wspaniałe a teraz zakalec. Nauczka na przyszłość aby nie przesadzać z ilością śliwek. Twoje jest piękne i taaaaakie apetyczne. Muszę jeszcze raz upiec, ale z mniejszą ilością śliwek.
-
2008/09/10 16:55:17
Naprawdę interesujący blog.
Gratuluję:)
Pozdrawiam,
Robi
-
2008/09/11 15:37:42
O, dziękuję za miłe słowa :)

krystyno - masz rację, to nie jest neistety ciasto,w którym można przesadzić z owocami - nie może byc za bardzo napakowane.
Olciu, a ja akurat dostałam wielki kosz śliwek! i tylko ciasto zdarzylam z nimi zrobic, reszte wpalaszowalam sama :)
asiulini, ono jest przepyszne. Takie letnie, owocowe, lekkie. Idealne :)
majanko - wszystko piekne, bo przepis od ciebie :)
i malto - dzięki.
-
2008/09/11 19:10:16
Piękne !!! ;-)
Piekłam je nie tak dawno z bananami i jagodami i potwierdzam, że wyśmienite..
pozdrawiam
-
2008/09/11 19:43:25
Wiem szkrabeko, widziałam... :) Ja wzielam od majanki, ona chyba od ciebie pomysl na to ciasto.
-
Gość: blondi, 77-253-126-204.adsl.inetia.pl
2008/09/16 14:56:21
Wlasnie utwierdzilam sie w przekonaniu ze do zrobienia wysmienitego ciasta nie wystarczy dobry sprawdzony przepis. Niezbedne sa tez jednak umiejetnosci kulinarne :) Jesli chodzi o mnie ciasta nigdy nie byly moja mocna strona. Teraz juz sie poddaje :P
-
Gość: Gula, 088156096017.stk.vectranet.pl
2008/10/05 14:02:19
Świetny przepis :) Właśnie upiekłam te ciasto . Jest pyszne ;)
-
2008/10/11 20:16:01
ciesze się, gulo :)
-
Gość: , 88.208.107.*
2009/07/31 13:28:29
Przepyszne!!! Cała rodzina się zachwycała,wszystkim podałam przepis, teraz wszyscy je pieczemy!!! :)
-
2009/08/04 20:40:22
Gościu anonimowy :) - jest mi bardzo, bardzo miło!
-
Gość: ania : , 13-dom-17.acn.waw.pl
2009/08/09 20:40:12
zrobiłam- wyszło pyszne :) cieszę się, że trafiłam na ten przepis, bo nie trzeba tu nic miksować i nie ma tysiąca składników :)
-
2009/08/09 22:11:55
Aniu, strasznie sie ciesze!
i pozdrawiam, letnio i wakacyjnie :)
-
Gość: karola, ck239.osiedle.net.pl
2009/08/12 15:23:41
hej a mi wyszlo za duzo kruszonki i masło sie rozpuscilo, co zle zrobila a ciasto siedzi juz 60 min a dalej wyglada blado:( a u Ciebie takie pyszniutkie mhmm
-
2009/08/13 19:55:58
Karolo - kruszonka musi być dobrze zmrożona, dlatego wklada się ja do zamrażalnika :) Nie może być za miękka, moze dodałaś za mało mąki? :)
-
Gość: Ja, cnh183.neoplus.adsl.tpnet.pl
2009/08/14 20:50:57
...bardzo fajne ciacho;]
-
Gość: , static-201-54.is.net.pl
2009/08/15 10:36:30
Zrobiłam wczoraj to ciacho w ostatniej chwili bo białe śliwki się kończą i wyszło pyszne :) Bardzo bardzo łatwy przepis :) pozdrawiam :)
-
2009/08/18 20:48:51
Prawda, ze łatwe? I proste. Czyli na letnie lenistwo, jak w moim przypadku - idealne :)
-
Gość: , agd193.neoplus.adsl.tpnet.pl
2009/08/20 14:32:57
Bardzo ciekay przepis i piękne opinie o nim, w sobotę będę go piekła, pozdrawiam
-
2009/08/20 20:24:26
Ciasto zaopiniowane :)
Polecam, jego zrobienie jest bardzo proste, a efekt - domowy placek - fantastyczny.
pozdrawiam!
-
Gość: , 143-atm.krak.tke.pl
2009/08/24 22:09:11
Mam pytanie?A ta kruszonke zeby super wyszla to mam wlozyc do zamrazalnka na jaki czas?Hehe to moj pierwszy placek i chciala bym zeby wyszedl:Daaa i jak zrobic ten lukier?Z gory dziekuje za odpowiedz:)Pozdrawiam Serdecznie:)
-
2009/08/25 21:02:32
Wstaw ją na godzinę, wystarczy. Ma po prostu porzadnie stwardniec :)
A lukier... jaki lukier? :)
-
Gość: Iza, aahr159.neoplus.adsl.tpnet.pl
2009/08/26 12:17:24
rewelacyjny przepis i naprawde bardzo szybki!
-
2009/08/26 13:55:38
:)
-
Gość: Ano, 088156038128.olsztyn.vectranet.pl
2009/08/26 15:48:36
zaraz sie zabieram za tworzenie bo ciacho wyglada pieknie :) tylko nie wiem w jakiej foremce piec? tzn jak duzej?
-
2009/08/26 22:43:01
Bardziej większej niż mniejszej :)
Moja foremka ma tak około 25 x 40 cm? Tak na oko :)
-
Gość: małgoś, host-89-228-104-7.olsztyn.mm.pl
2009/08/27 00:07:58
Dziękuję za przepis!!Dziś piekłam (muszę się przyznać,że mam dwie lewe ręce do pieczenia) i wyszło rewelacyjnie!! Obdzieliłam pól placu zabaw:)
-
Gość: , 77.255.186.21*
2009/08/29 21:52:03
Dziękuję za przepis!!Dziś piekłam bardzo pyszne
-
Gość: , 87.112.74.50.plusnet.ptn-ag2.dyn.plus.net
2009/09/02 00:02:26
Hejka!!to pierwszy przepis który otworzyłam i od razu taka bomba!!!jutro biorę się do pieczenia:)mam nadzieje ,że mi wyjdzie moje kończyny górne czyli "ręce"nie są stworzone do pieczenia:-)))dam znać jak poszło!pozdrowionka
-
Gość: , 87.115.22.21.plusnet.pcl-ag01.dyn.plus.net
2009/09/04 19:41:39
cześć!to ja upiekłam dopiero dzis,jeszcze gorące no ale nie wytrzymałam pokroiłam i zauwazyłam że moje ktuszonka jakby była za twarda:-((pewnie źle coś zrobiłam:(((bozia nie dała daru do pieczenia łamaga ze mnie!a jakie walory smakowe ,jeszcze nie wiem napiszę jak ostygnie:)wygląda na pysznetylko ta kruszonka mnie martwi:-(odezwe się później pozdro papa!
-
Gość: ola560, host-87-101-23-29.proxnet.pl
2009/09/05 15:48:21
ciasto jest super mniam!!! mniam!!!!
-
Gość: ani, ip-77-222-236-212.spray.net.pl
2009/09/05 23:14:44
Ciasto jest naprawdę pyszne , tylko nie wyszło mi takie ładne:( mi wyszło takie ciemne, co mogłam zrobić źle?
-
Gość: lion, aks79.neoplus.adsl.tpnet.pl
2009/09/08 14:01:09
cos wspaniałego!, wszystko sie udało, już dawno nie upiekłam tak prostego i super smacznego ciasta
-
Gość: lion, akf50.neoplus.adsl.tpnet.pl
2009/09/10 12:05:20
dzisiaj znowu piekę to wspaniałe ciasto, było tak dobre, że aż za mało, przepis przesłałam moim dorosłym córkom, czekam na ich opinie, pozdrawiam cieplutko
-
Gość: malola2, public49755.xdsl.centertel.pl
2009/09/12 19:04:34
Witam:) własnie wstawiłam ciasto do piekarnika tylko nie miałam kokosu:(zobaczymy co mi wyjdzie:) na zdjęciu wygląda apetycznie!
-
Gość: malola2, public49755.xdsl.centertel.pl
2009/09/12 20:19:34
Ciasto wyszło superrr:) pyszne choć jeszcze ciepłe mniam mniam.Dziękuję za przepis i pozdrawiam
-
Gość: olusza, 89.25.234.24*
2009/09/12 22:49:05
Ciasto absolutnie fantastyczne. Wczoraj piekłam i już nie ma. Ze wstydem przyznaję, że pół blachy wsunęłam sama. Zdecydowanie dołącza do ulubionych. Dziękuję za przepis :)
-
Gość: , 101.85-237-162.tkchopin.pl
2009/09/13 15:39:19
Ja również miałam okazję je upiec.Za drugim razem wyszło jeszcze lepsze.Nie oszczędzałam cukru na kruszonkę:).Sąsiedzi zachwycali się tym smakiem.Mnie również smakowało.Polecam, bo szybko się je robi i nie jest skomplikowane, a jak kusi smakiem...
-
Gość: , public1824.cdma.centertel.pl
2009/09/13 22:36:15
CIASTO ZE ŚLIWKAMI Żeby śliwki nie utopiły się w cieście ja pudruję je w mące ziemiaczanej.Wsypuję w garnuszek trochę mąki, połówkę śliwki zanurzam w mące ale uwaga tylko skórka ma być upudrowana
A wogóle to biorę 3 szkl mąki, 3/4 szkl oleju i 3/4 szkl cukru 2 czubate łyżeczki proszku do piecz i miksuję to wszystko Do tego dolewam mleka tyle żeby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany Układam śliwki i piekę 45-50 min w prodiżu Podobało mi się to stwierdzenie więc go użyję Obłędnie smaczne Ewa
-
Gość: , public1824.cdma.centertel.pl
2009/09/13 22:41:11
CIASTO ZE ŚLIWKAMI
Sory dodaję 3 całe jaja jeszcze do tych 3 szkl mąki i 3/4 cukru i oleju a śliwki na ciasto układam upudrowaną skórką Nie utopią się i nie ma zakalca Ewa
-
Gość: , 77.252.149.4*
2009/09/14 08:59:50
podzielam opinie poprzednikow, faktycznie ciasto wyszlo przepyszne, a do tego latwizna w przygotowaniu :) a kruszonka z wiorkami kokosowymi poprostu REWELACJA !!!!
-
Gość: slana, sub226-110.elpos.net
2009/09/15 08:35:24
asekuracyjnie zrobiłam z połowy, w małej tortownicy i... poprzysięgłam sobie, nigdy więcej asekuracji!!! rodzina pożarła ciasto w mgnieniu oka, ostał mi się tylko jeden, jedyny, malutki kawałeczek... tak więc dzisiaj piekę znowu. Ciacho leciuteńkie, wiórki kokosowe w kruszonce przedni pomysł, szybko się robi, właściwie samo:) aj co tu się będę rozpisywać, PYCHA, dzięki za przepis
-
2009/09/15 21:11:14
Już wam odpowiadam :) :
ani - może za długo trzymałaś w piekarniku? Czas pieczenia może być krótszy, jesli masz np. mocniejszy piekarnik. Ja zawsze robię tak, że ustawiam minutnik na trochę krótszy czas, plus minus 15 minut i od tego czasu sprawdzam co chwilkę, czy już - mmoże się okazać, że u mnie to ciasto piecze sie szybciej niz u innych.
slana - bardzo się cieszę! tak - asekuracja w tym ciescie jest niewskazana :)
Malola - i bez kokosu wyjdzie, dodaj tylko wtedy rowne czesci masla, maki i cukru.
lion - dziekuję za cieple slowa :) Ja to ciasto robilam juz kilka razy. Bo jest prote, niezawodne, zawsze wychodzi. Typowy placek ze sliwkami. pozdrawiam cieplo!
... i numerku, który zaczynasz się na 87: Kruszonka za twarda? To znaczy jak kamyczki?


Wszystkim bardzo dziekuje za miłe słowa. Wiele dla mnie znaczą i są ogromnie budujące. I ciesze się, że to ciasto tak wam smakuje! Pozdrawiam ciepło.
-
Gość: agnieszka, staticline18979.toya.net.pl
2009/09/18 16:32:17
Ciasto wyszło super!!! Polecam i pozdrawiam :}
-
Gość: Reniferka, chello089077169066.chello.pl
2009/09/18 16:38:53
Właśnie wyjęłam ciasto z piekarnika. Musiałam go podczas pieczenia pilnować, bo w przepisie nie uwzględniono długości pieczenia, ale wyszło znakomicie po 45min! :)
Jak ostygnie, to jeszcze je opruszę cukrem pudrem.
Dzięki za przepis! :)

Na gorąco smakuje wyśmienicie! ;))
-
2009/09/19 08:55:48
Bardzo się cieszę, dziewczyny! :)
pozdrawiam cieplo
-
2009/09/21 19:21:20
znalazłam u Ciebie ten przepis i jestem nim zachwycona, bardzo dobre ciasto wyszło :) pozdrawiam
-
2009/09/22 20:25:52
OMG, ciasto wyszło rewelacyjne. Świetny przepis. Ja z braku maślanki dałam kefir a patentem na niewpadanie owoców w ciasto jest obtoczenie ich delikatnie w mące ziemniaczanej.
-
Gość: Paulina440, 94.254.155.7*
2009/09/25 10:52:54
Mam pytanie. Czy w piekarniku do pieczenia używać tylko dolnej grzałki czy obu. Jakiej mąki najlepiej użyć?
Pozdrawiam
-
Gość: Paulina440, 94.254.155.7*
2009/09/25 10:53:08
Mam pytanie. Czy w piekarniku do pieczenia używać tylko dolnej grzałki czy obu. Jakiej mąki najlepiej użyć?
Pozdrawiam
-
Gość: Paulina440, 94.254.155.7*
2009/09/25 10:53:24
Mam pytanie. Czy w piekarniku do pieczenia używać tylko dolnej grzałki czy obu. Jakiej mąki najlepiej użyć?
Pozdrawiam
-
Gość: , 94.254.155.7*
2009/09/25 11:05:53
Czy do pieczenia należy załączyć jedną, dolną grzałkę czy dolną i górną. Jakiej mąki najlepiej użyć?

Pozdrawiam
-
Gość: basha, dynamic-78-8-153-20.ssp.dialog.net.pl
2009/09/25 19:51:25
hej właśnie na bazie tego przepisu upiekłam piękny...... zakalec. Powiedzcie mi w jakiej odległości układać śliwki, może macie zdjęcia? Układałam tak żeby się nie stykały ze sobą jednak mimo wszystko kicha. Co jeszcze mogłam zchrzanić?
-
Gość: daniela, pool-71-98-142-36.tampfl.dsl-w.verizon.net
2009/09/26 17:19:34
Bardzo dziekuje za wspanialy przepis na ciasto ze sliwkami. Nareszcie przepis na szklanki czyli jak tutaj sie uzywa cups. Pisze z dalekiej Florydy , wlasnie zrobilam , wyszlo wspaniale, ladne i smaczne. Uzylam zamiast maslanki zsiadlego mleka i tez dobrze wyszlo. Jeszcze raz wielkie dzieki , jak mozna wiecej zdobyc Pani przepisow.
Pozdrawiam z bardzo goracej mimo, ze to juz jesien Florydy Daniela
-
Gość: katja, c80-217-0-102.bredband.comhem.se
2009/09/26 20:33:57
hej wlasinie robie ciasto ale jest napisane w przepisie ze dodajemy cukier tylko ktory jest do ktorego?Cukier waniljowy i zwyczajny cukier.Pozdrowionka
-
Gość: , static-ip-77-89-66-141.promax.media.pl
2009/09/26 21:42:57
Dzisiaj wypróbowałam ten przepis..........rewelacja!!!!
-
Gość: lion, aehg185.neoplus.adsl.tpnet.pl
2009/09/30 14:48:16
Witam
to znowu ja, piszę, bo po prostu nie mogę sie powstrzymać, ten przepis robi właśnie furorę w Szwecji, gdzie mieszka moja córka. Wszystkim sie udaje i smakuije SUPER!, ja oczywiscie dzisiaj znowu go piekę - tym razem z jabłkami. Jeszcze raz bardzo dziekuję za ten przepis i pozdrawiam cieplutko.
-
2009/09/30 21:18:16
Paulino - ja uzywam obu. Na poczatku albo na koncu na kilka minut przekrecam jeszcze TYLKO na dolna grzalke, żeby spod ciasta tez dobrze sie upiekl. Mąki - zwyklej, pszennej, nie tortowej. Możesz dac pełnoziarnistą.
Basha - piecz odrobinę dłużej. Albo obtocz sliwki przed ulozeniem ich na ciescie lekko w mace ziemniaczanej. Powinno pomoc.
Katja - Cukry oba: i waniliowy, i zwykly do ciasta. Na kruszonke tylko zwykly.
Lion - ale się cieszę, ogromnie! :)
danielo - jak mozna zdobyuc moje przepisy? Z bloga :) Albo zapraszam na maila, kontakt na stronie glownej bloga po prawej stronie u gory :)
-
Gość: kasia, 89.229.207.15*
2009/10/08 16:34:07
właśnie szukałam takiego przepisu, upiekę wieczorem, wygląda cudownie i tak też zapewne smakuje :) po upieczeniu poinformuję o rezultatach :) pozdrawiam serdecznie
-
Gość: kasia, 89.229.207.15*
2009/10/08 19:07:34
pomocy!!!!!!! właśnie wstawiłam do piekarnika i dlaczego w trakcie pieczenia cała kruszonka zapada mi się w ciasto!!!!!!! co robić????? wyjdzie zakalec???????
-
Gość: kasia, 89.229.207.15*
2009/10/08 20:56:14
po stresie z kruszonką - nie wyszedł zakalec a ciasto jest przeprzepyszne!!! jadłam gorące i teraz aż się boję czy kiszki się nie poskręcają. pyszotka!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Gość: lion, ajy71.neoplus.adsl.tpnet.pl
2009/10/10 11:00:53
zapomniałam dodac, moje ciasto robie z mąka krupczatką, wtedy jest najlepsze, zwłaszcza kruszonka, z tortowej tez moze byc, ale myslę, ze tak lepiej i pieke zawsze 45 min, 175 st i trzeci poziom w piekarniku (od dołu oczywiscie), pozdrawiam
-
Gość: , p3ee26089.dip.t-dialin.net
2009/10/18 20:02:42
Hej, upieklam dzisiaj to ciasto no i oczywiscie zakalec!!!! Nie wiem co zrobilam zle, ile ma byc tych sliwek?? No i na jakich grzalkach ma sie to piec, na dolnej i gornej?? Ja pieklam na oby dwoch, 175 stopni, 40 min.
ania
-
2009/10/19 11:26:01
Dwie grzałki, 175 stponi, ok. 40 minut. Około, czyli jeśli widzisz, że jest zakalcowate, możesz przetrzymać dłużej - jesli zakalec jest na spodzie, ustaw dolną grzałkę, jeśli na górze - górną. Nie musisz po 40 minutach wyciagac ciasta z piekarnika, jeśli widzisz, że jeszcez trochę mu trzeba, żeby było idelane :) A śliwek? Wrzuciłam dość dużo, wazne żeby obtoczyć je w mące zwykłej albo ziemniaczanej, wtedy nie puszczą zbyt obficie soku :)

Lion - z maką krupczatką faktycznie wychodzi wspaniale! Z tortową już nie bardzo mi smakowało.

kasiu - spokojnie, nie wyjdzie. Nie wiem czemu sie zapadala, ale to nie ma wplywu na zakalcowatość :)
-
Gość: Kalcifer, 213.25.65.5*
2009/10/21 20:18:48
Ciasto wyszło suuuuuper jak na mnie początkujacego.Dodam że niedość ze mam 2 lewaśki do ciast to jeszcze ciasto robilem bez ladu i skladu (w połowie roboty zabrakło mi jajek i jeszcze innych składników) ale wyszło świetne
-
2009/10/24 16:20:26
Grtuluję ;) I bardzo się cieszę, że przepis się sprawdza :)
pozdrawiam!
-
Gość: , ppp-94-64-172-76.home.otenet.gr
2009/10/31 14:57:32
no ciasto mam w piekarniku zobaczymy bo zamiast maslanki dalam kefir......
-
2009/11/08 20:56:55
To nie powinno wpłynąć na ciasto :)
-
Gość: mania, 93-97-98-79.zone5.bethere.co.uk
2009/12/16 20:54:00
ciasto pycha tylko ta temperatura troche spiekla kruszonke, nastepnym razem na 160 stopni i tak podpec godzinke, zeby srodek nie byl surowy ;] dziekuje za przepis pozdrawiam
-
2009/12/23 21:55:52
Albo na niższej półce w piekarniku :)

pozdrawiam ciepło!!
-
Gość: antek, system858917592.mtvk.pl
2010/01/14 12:44:17
co prawda robilam je w wakacje hehe ale zrobilo furrore;]pyszunioo
-
2010/01/16 20:32:19
bardzo sie ciesze :)
pozdrawiam!
-
Gość: Tago, 51.54.51.80.easy-com.pl
2010/02/08 09:43:02
Pyszne i bardzo łatwe!
-
Gość: , 223-157-251-94.net.stream.pl
2010/05/18 21:40:45
Ciasto jest pyszne i bardzo proste, wszystkim smakuje szczególnie kuszonka :) robiłam już w paru wersjach, oprócz wersji ze śliwkami była z jabłkami i wiśniami a jutro mam zamiar zrobić z rabarbarem :)
-
2010/06/14 12:10:31
Ciasto bardzo pyszne. Moja babcia zawsze robi je specjalnie dla mnie :-)
-
Gość: Lucy, acsk133.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/07/28 20:15:30
Czy zamiast maślanki można użyć jogurtu naturalnego? mam wszystkie składniki poza maślanką:/
-
Gość: ani-a-80, p54a0cbda.dip.t-dialin.net
2010/07/31 23:02:16
Niebo w gebie!!Niesamowity smak i proste w wykonaniu ;)
-
2010/08/04 10:48:00
lucy - tak, mozna, byle naturalny i nie kwasny :)
-
2010/08/04 10:48:37
Swoje komentarz i watpliwosci mozecie zamieszczac pod nowym adresem bloga, na który przenioslam wszystkie przepis - tam jestem na biezaco i szybciej odpisuje, jeśli macie jakies zapytania odnosnie do wypieku :)
o tu, link:
bookmeacookie.blogspot.com/2010/08/ciasto-ze-sliwkami-i-kruszonka.html
-
Gość: izabela, staticline16972.toya.net.pl
2010/08/09 15:54:07
Ciasto jest przepyszne i bardzo szybko się je robi. Super przepis. Kruszonkę zrobiłam na oko, nie wiem czy dobrze, bo nie dałam za dużo mąki ani cukru (ale w równych proporcjach) a i tak wyszła w sam raz. Wyrosło pięknie. Dzięki!!!!
-
Gość: bubi, 87.223.168.18*
2010/08/12 14:44:08
Ja zamiast kefiru dodalam jogurt z owocow lesnych bo tylko taki mialam i wyszlo pyszniutkie ciasto choc przez ten jogurt srodek jest ciemniejszy ale to niczemu nie przeszkadza-najwazniejszy jest smak!!!aha,po wylaniu na blaszke ciasto posmarowalam samym bialkiem by sliwki nie "utonely"tez swietny sposob na zakalec....
pozdrawiam:)
-
Gość: tusia, host-89-230-112-170.pruszkow.mm.pl
2010/08/12 21:42:46
Właśnie jestem po degustacji pierwszego kawałka placuszka.........mmmmmmmmmm pycha!!! gorąco polecam!
Ja dodałam zwykły jogurt naturalny, który jak najbardziej się sprawdził.
Lecę po następny kawałek :)
-
Gość: , 83.2.244.11*
2010/08/19 18:34:31
ciasto jest przepyszne i w dodatku robi się je ekspresowo :) POLECAM
-
2010/08/19 21:17:52
super, bardzo się cieszę!! :)

Swoje komentarze i watpliwosci mozecie zamieszczac pod nowym adresem bloga, na który przenioslam wszystkie przepis - tam jestem na biezaco i szybciej odpisuje, jeśli macie jakies zapytania odnosnie do wypieku :)
o tu, link:
bookmeacookie.blogspot.com/2010/08/ciasto-ze-sliwkami-i-kruszonka.html
-
Gość: martynka_b7, chello087206057062.chello.pl
2010/08/26 10:33:58
witam,mam pytanie do autorki, jakie wymiary powinna mieć blacha?
-
Gość: Barb, 109.243.200.2*
2010/08/29 14:33:49
Witam!
Widzę, że ten przepis ma wielu fanów, dlatego chyba warto spróbować:). Chciałabym zapytać czy można upiec to ciasto w prodiżu?
Pozdrawiam.
-
Gość: , chello089079199057.chello.pl
2010/08/31 17:49:56
pyszne zamiast maślanki użyłam jogurt naturelny a białka od jajek ubiłam na sztywno i dodałam przed wylaniem na blachę, pysznośći a ta kruszonka palce lizać pozdrawiam Rena
-
Gość: Rafal, 92.25.155.20*
2010/09/02 22:20:48
Pychota. Moja przyszła małżonka zachwycona :) Panowie polecam :)
-
2010/09/13 09:21:16
blacha - moja miala jakies 30x20 cm -tak, zeby sie ciasto w niej zmiescilo, na oko :)
-
Gość: , pd95488ec.dip0.t-ipconnect.de
2010/09/15 17:00:13
przepyszne i szybkie ciasto nawet mi sie udalo a jestem beztalecie cukiernicze.Dziekuje Beata
-
Gość: betiona, chello087207027054.chello.pl
2010/09/18 13:36:16
własnie wstawiłam do piekarnika,do ciast naprawde mam 2 lewe rece,aż mi wstyd,jak inne kolezanki się chwalą,pięknie rośnie.napiszę jak wyszło,trochę się boję,hehe,pozdrawiam
-
Gość: betiona, chello087207027054.chello.pl
2010/09/18 14:20:06
sama nie wierze,naprawde mi wyszło jest cudne,no moze trochę za bardzo przypiekłam spód,piekłam 45 min,o te 5 min za długo,nie ma zadnego zakalca,pierwszy raz mi sie udało nie liczac sernika na zimno z torebki,stronka dodana do ulubionych.pozdrawiam.
-
Gość: , p4ff06eeb.dip.t-dialin.net
2010/09/21 13:36:46
Dzis robilam to Ciasto wyszlo super i tak samo smakuje!!!!!!!!
Teraz tylko bede robic teakie Ciacho ze sliwkami!!!!!!!
Pozdrawiam autora TEGO PRZEPISU!!!!!!!!!!!!!
-
Gość: , p4ff06eeb.dip.t-dialin.net
2010/09/21 13:48:59
Zapomnial dodac ja sliwki opturlalam w grysku dzieki temu sie nie utopily w ciescie!!!!!!
-
Gość: Dolina_Szarlotty, acvj195.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/09/25 14:37:01
Ciasto wyrosło przecudnie! Ponieważ nie lubię wiórek kokosowych okruszyłam je klasyczną kruszonką z masła mąki, cukru i cukru waniliowego. Śliwki pokroiłam w ćwiartki ponieważ były dość duże i miałam obawy, że się utopią. Ciasto jednak tak wyrosło, że nie ma o tym nawet mowy. Piekłam w tortownicy bo lubię gdy ciasto jest okrągłe.
-
Gość: Dolina_Szarlotty, acvj195.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/09/25 14:41:38
Zapomniałam dodać, że maślanki nie było w sklepie i wymieniłam na jogurt naturalny. Pasuje!
-
Gość: Sigur, dnk48.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/09/26 17:53:47
Pyszne ciasto :) do kruszonki dodałam płatki owsiane, bo maki zabraklo ;) dobrze to smakuje - polecam!
słodkie pozdrowienia
-
Gość: Czekoladka, static-87-245-27-156.teleos-web.de
2010/10/01 16:42:26
Dziekuje za ten przepis !!!!
Wyszlo mi najlepsze ciacho pod sloncem, jestem zachwycona i dzis pieke kolejne :*
-
Gość: Maralina, 095160167014.dzialdowo.vectranet.pl
2010/10/02 16:46:21
Ciasto powinno się nazywać No problem! znajomi myśleli że to ciasto drożdżowe ;-) dodałam brązowego cukru, zamiast maślanki kefir (z braku laku...) który uzupełniłam mleczkiem kokosowym - BOMBA! Zimą spróbuje z innymi owocami... kuszą mnie banany... a co!!! Dzięki za świetny przepis!
-
Gość: monika835, hsi-kbw-091-089-150-149.hsi2.kabel-badenwuerttemberg.de
2010/10/03 10:56:53
Wlasnie przed wczoraj upieklam te ciasto oczywisci wszystkim smakowalo przepis bardzo dobry jedynie do ciasta nie trzeba dodac za calej szklanki cukru bo bedzie za slodkie:)
Pozdrawiam...
-
Gość: , host-89-231-183-126.pruszcz.mm.pl
2011/02/11 18:00:21
a ja to ciasto piekłam już chyba ze wszystkimi owocami jakie na myśl mi przyszły, nawet brzoskwiniami z puszki ............................... pycha ! Piekę je od 2009 roku jak tylko je tu znalazłam - robi furorę wszędzie !
-
Gość: marza, cdx218.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/03/17 21:51:53
Dzieeeeeeki za taki cudny przepis. Robiłam je już wiele razy i jest po prostu rewelacyjne!!! Zaczęłam od śliwek ,ale i z jabłkami i jagodami jest równie dobre. Przepis dałam już wszystkim znajomym i każdy się nachwalić nie może. Używam mąki krupczatki , wychodzi zdecydowanie lepsze, lżejsze, wiórki nie są konieczne. Jeżeli nie miałam maślanki dodawałam jogurt i kefir i zawsze wychodziło dobre. Aha! najlepiej odmierzać jedną szklanką wtedy jest pewność że proporcje składników są jednakowe. Pozdrawiam :) proszę o kolejne super szybkie i proste przepisy.
-
Gość: , 31.63.229.17*
2011/03/31 12:15:49
Placek na zdjęciu wygląda bardzo apetycznie. Dzis będę piekła z tego przepisu, ale z mrożonych śliwek. JESTEM CIEKAWA JAK WYJDZIE? wieczorem wejdę tutaj i opiszę...
-
Gość: , cpc1-wisb1-0-0-cust152.4-4.cable.virginmedia.com
2011/06/19 20:52:32
mi własnie wyszedł zakalec, a tak apetycznie wygląda na zdjęciu
-
Gość: , 87-207-30-154.dynamic.chello.pl
2011/07/11 13:11:12
robila wszystko wedlug przepisy i nie wyszlo
-
Gość: Jarenia, clq186.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/07/31 14:30:07
Czesc...Jestem pierwszy raz na tej stronie i właśnie piecze sie moje ciasto z Twojego przepisu.....W kuchni panuje zapach nie do opisania...Nie moge sie doczekac kiedy bede delaktowac sie tą delicją...Dzieki za przepis...pozdrawiam
-
Gość: Jarenia, clq186.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/07/31 15:10:24
MNIAM...MNIAM...CIASTO JEST SUPER...USTA PARZYŁY, ALE ZAJADAŁAM-NIE MOGŁAM SIE OPANOWAC...POLECAM :)
-
Gość: , xdsl.125.c88.petrotel.pl
2011/08/14 11:23:11
ciasto jest pyszne
-
Gość: , xdsl.125.c88.petrotel.pl
2011/08/14 11:25:04
jeżeli masz więcej takich super przepisów to bardzo proszę
-
Gość: KaWi , host-042.skynet.net.pl
2011/08/15 15:29:53
Witam, rzeczywiście przepis jest prosty i wykonanie także, jednak mi poszło coś nie tak...ciasto siedzi w piekarniku już 1,5 h, urosło niezbyt... niestety to nie pierwszy raz kiedy mi się tak długo piecze... czy to wina złych ustawień piekarnika? Zrobiłam jednak jak w przepisie i przy danej temp. piecze się 2 x dłużej!
Wielka szkoda, bo super ciacho wygląda...może kolejne próby będą udane ;)
-
Gość: kingu, 83.218.108.3*
2011/08/21 09:24:22
robiłam już 3 razy, genialne ;)
-
Gość: , evdo-78-30-97-251.subscribers.sferia.net
2011/08/22 18:42:04
Pychota:-) palce lizać!
Nie dzielę się nikim-taka jestem;-)
-
Gość: , evdo-78-30-97-251.subscribers.sferia.net
2011/08/22 18:43:50
Pychota:-) palce lizać!
Nie dzielę się nikim-taka jestem;-)
-
Gość: , public147292.xdsl.centertel.pl
2011/08/24 19:03:51
naprawde zajebiste ;)
-
Gość: Caroline, dslb-084-063-002-210.pools.arcor-ip.net
2011/08/25 14:30:56
Upiekłam je jakąś godzinkę temu! Cudo!! :D Uwielbiam takie kruche, domowe ciasta, dodatkowy plus, że teraz mogę je zrobić sama ::DDDDD Pokusiłam się i zjadłam ciepłe - smak rewelacyjny :DD
-
Gość: kaja, dslb-188-107-227-135.pools.arcor-ip.net
2011/08/27 08:35:36
super ciasto!!
-
Gość: Kasik, 88-199-120-61.tktelekom.pl
2011/08/27 14:22:35
właśnie wyjęłam placuszek z pieca:) wyszedł:) dziękuję za przepis. z obawy przed zakalcem dałam niewiele śliwek, mogło być więcej... następnym razem spróbuje z większą porcją śliwek.
-
Gość: , 84-203-67-113.mysmart.ie
2012/07/18 18:47:47
Zaraz będzie się robić:)

Share

Kuchareczka on Facebook




Przeniosłam się ze swoim blogiem pod adres: BOOKMEACOOKIE.BLOGSPOT.COM - są tam wszystkie przepisy z tego bloga i mnóstwo nowych. Tam tez odpowiadam na bieżąco na wasze pytania i wątpliwości.

REKLAMA


Number of online users in last 3 minutes Number of online users in last 3 minutes
web metrics

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Zgodnie z ustawą o prawie autorskim, zdjęcia zamieszczane na tym blogu są własnością autora. Nie zgadzam się na ich wykorzystywanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody i wiedzy.