Przeniosłam się ze swoim blogiem pod adres: BOOKMEACOOKIE.BLOGSPOT.COM - sa tam wszystkie przepisy z tego bloga i mnóstwo nowych. Tam tez odpowiadam na bieżąco na wasze pytania i wątpliwości.
Blog > Komentarze do wpisu

Bułeczki rosną, a ty śpisz

Bułeczki rosną, kiedy ty śpisz

____

|      |

|      |

__|      |__

\          /

\     /

 \/ 

Aby zobaczyć przepis, kliknij TUTAJ.

 

WAŻNA UWAGA:

Przeniosłam bloga na adres bookmacookie.blogspot.com (kliknij na adres, aby przejść do bloga)

Znajdziecie tam wszystkie przepisy, które były na tym blogu i ogromną ilość nowych, niepublikowanych tutaj. W nowej szacie graficznej i z prostszą nawigacją, która pozwoli Wam łatwiej znaleźć przepis, którego szukacie. 

Na Book Me a Cookie chętnie odpowiem także na wszystkie Wasze pytania i wątpliwości. W komentarzach pod wpisami na nowym blogu możecie dzielić się swoimi opiniami, wymieniać uwagi z innymi miłośnikami kuchni oraz przyłączyć się do dyskusji na różne tematy.


Zapraszam!

Asia - kuchareczka

BookMeACookie.blogspot.com

niedziela, 20 lipca 2008, usmiecham-sie

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
atina_bc
2008/07/20 13:24:12
Piękne bułeczki! Też je robiłam:-)
-
2008/07/20 13:46:44
jej zazdroszczę śniadanka z takimi bułkami;-) chyba sama się skuszę!
-
2008/07/20 13:50:14
mm.. świetne muszą być!:) dziekuje za wspanialy przepis,napewno wypróbuje;) . a jak narazie robie ciasto kruche z truskawkami i bezą.
-
2008/07/20 14:36:33
2,5 dag masła czy 25 dag? jakoś się przyzwyczaiłam, że daje się kostkę...
-
notme-gotuje
2008/07/20 14:58:04
Swietny pomysl! Musze sprobowac ja pojde spac a buleczki beda same pracowac :))
-
cuda.wianki
2008/07/20 18:25:05
zdjecie z przekrojona buleczka jest tak zachwycajace, ze bez wahania wierze Ci na slowo, ze byly pyszne :-) zreszta to rzeczywiscie swietny pomysl na lezakowanie buleczek w lodowce. ja bym zmienila tytul wpisu na czesc pewnego filmu: "buleczki rosna, A ty spisz" ;-) pozdrawiam serdecznie :-)
-
usmiecham-sie
2008/07/20 20:55:51
aniu30, dobrze widzisz: 2,5 dag. Tylko tyle.
Spróbuj notme, ja bylam zachwycona. I powtarzam!
hehe, masz rację cudawianko ;) i dziekuję.
olciu, nie ma za co. Cieszę się, że sie podobaja. A czy moge adres twojego bloga, że zobaczyc ciasto z bezą? :)
Szkrabku, skuś się skuś.
atinko, one sa nie tylko piekne, ale i pyszne, zreszta sama wiesz :) pozdrawiam cieplo.
-
Gość: etabeta, *.zone4.bethere.co.uk
2008/07/20 22:52:40
Witam:) Śliczne te bułeczki, ślinka cieknie na ich widok... Czy zamiast świeżych drożdży można dodac suszonych, nie mam dostępu do świeżych? A jeśli tak to ile i w jaki sposób?
-
brahdelt
2008/07/21 10:53:47
Wypróbuję w przyszły weekend! *^v^*
-
2008/07/21 13:47:38
Śliczne Ci wyszły :)
-
edysia79
2008/07/21 15:00:43
Śliczne :) Może spróbuję je upiec przed naszym wyjazdem nad morze? Będzie dużo pakowania, a skoro te bułeczki są takie zdolne i prawie same się robią, to zabierzemy na drogę świeże pieczywo ;)
-
usmiecham-sie
2008/07/21 15:25:27
Edysiu, dobry pomysl. Robi sie je raz dwa i prawie same sie robiac sa swieze, bez chodzenia rano do piekarni. Na podroz tez fajne :)
Dziekuje Casiu, a brahdelt - polecam.
Etabeta - opakowanie suchych drożdzy to 7 g, czyli jakies 2 pelne łyżeczki. To sie rowna 25 g (2,5 dag) drozdzy suchych. Pomoglam? :)
-
Gość: nameless, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2008/07/21 23:34:50
chyba 20-ty raz oglądam ten przepis... w głowie się nie mieści ;)
-
2008/07/22 10:19:53
Śliczne te bułeczki. Zapisuję w kolejce do zrobienia :)
-
usmiecham-sie
2008/07/22 11:02:48
Heh, no tak Nameless :) Nie miesci sie, a wychodzą :) pozdrawiam.
Bardzo proszę kasiu - tymbardziej ze warto, bo zero z nimi roboty, a efekt - jest :)
-
Gość: nameless, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2008/07/23 18:50:47
No i wyszły... Ale psikus. Ale coś jest na rzeczy, bo mają jakąś magiczną właściwość szybkiego znikania
-
usmiecham-sie
2008/07/26 08:29:44
to prawda, są wyjatkowo szybkoznikajace. ciesze się, że sie udaly :)
-
2008/07/28 13:24:46
Przepięknie Ci wyszły te bułeczki! :)
-
usmiecham-sie
2008/07/28 16:45:00
dziekuje :)
-
kuchareczka58
2008/07/30 11:07:46
Kuchareczko cudownie Ci wyszły, nie wytrzymam jak ich nie upiekę.
Już widzę minę męża, gdy rano obudzi go zapach pieczonych bułeczek :)
-
usmiecham-sie
2008/07/30 17:25:51
:) ciesze sie, że ci sie spodobaly kochareczko. oj tak, zapachy jak z piekarni za darmo :)
-
Gość: mama 1974 hiromowa, *.adsl.inetia.pl
2008/08/04 14:20:44
Witam.
Chyba wpadłam po uszy. Odzyskałam chęć pieczenia i gotowania:)
Upiekłam bułeczki - są super. Mam jednak wrażenie, że za długo spałam :)) bo rzeczywiście zostawiłam rosnące bułeczki na całą noc, jednak rano były mniejsze niż o 1 w nocy :)
Tak czy siak smaczne i do wszystkiego.

Pozdrawiam.
-
olacruz
2009/03/13 22:42:58
Właśnie wstawiłam bułeczki do lodówki :) Jutro rano liczę na piękne zapachy i pyszne bułeczki. Trochę przeraża mnie temperatura 250 st. C. Do tej pory piekłam w temp. 210 st C. Piekłaś z termoobiegiem?
-
usmiecham-sie
2009/03/24 20:59:52
mamo hiromowa, Bardzo się cieszę, że przepis się sprzawdził. Masz rację - dobre i do wszystkiego ;) Pozdrawiam!

Olu, strasznie cię przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, bułeczki juz pewnie zrobione, spałaszowane,a ja tu będę się wymądrzać na temat temperatury... :) Nie, pieklam bez termoobiegu. Jesli wydaje ci się za dużo, po prostu piecz je mniej, ale uwierz mi - ja je pieklam w takiej temparaturze i wyszly takie, jak chcialam :)
-
Gość: aniarp, 83.238.13.*
2009/06/04 14:31:22
a czy mogęd ac mąke pełnoziarnista?
-
usmiecham-sie
2009/06/05 22:15:35
aniu, jasne. Musisz tylko dać wtedy odrobinę więcej margaryny lub mleka, bo mąka pełnoziernista ma inną konsystencję niż sama pszenna. Ale odrobinę, tak na wyczucie: jeśli ciasto ewidentnie będzie za suche, wtedy dodawaj.

pozdrawiam :)
-
Gość: Ala, *.static.amnet.net.au
2009/06/29 13:01:07
Niesamowicie wspanialy i szybki przepis; buleczki wspaniale, jadlam je z bialym serem i
i dzemem wisniowym (tak lubie). Dziekuje za wspanialy przepis.
-
usmiecham-sie
2009/06/29 21:36:59
Alu, badzo się cieszę, że smakowały :) pozdrawiam!
-
Gość: , *.safe-lock.net
2010/05/06 06:18:25
Wstałam dziś bardzo wcześnie, piekarnik już idzie :) będzie niespodzianka.
Tylko na papierze do pieczenia jest napisane, że można go stosować do 220 st.C., więc ustawiłam na 210 i popiekę dłużej, dam znać co mi wyszło :)
Te ze zdjęcia są nieziemskie !
-
usmiecham-sie
2010/05/08 19:52:24
oo, nie wiedzialam że do 220 mozna piec ;)
-
Gość: jatta, 212.180.202.*
2012/05/12 21:43:54
czy dobrze widzę, że nie dodajemy cukru?

Share

Kuchareczka on Facebook




Przeniosłam się ze swoim blogiem pod adres: BOOKMEACOOKIE.BLOGSPOT.COM - są tam wszystkie przepisy z tego bloga i mnóstwo nowych. Tam tez odpowiadam na bieżąco na wasze pytania i wątpliwości.

REKLAMA


Number of online users in last 3 minutes Number of online users in last 3 minutes
web metrics

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Zgodnie z ustawą o prawie autorskim, zdjęcia zamieszczane na tym blogu są własnością autora. Nie zgadzam się na ich wykorzystywanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody i wiedzy.